- 09:57 «Дай Бог кожному»: 76-річну Аллу Пугачову зняли під час прогулянки з Галкіним на Кіпрі
- 09:27 Для частини українців зросте розмір «мінімалки»: хто скоро буде отримувати більше грошей
- 08:59 Ворог продовжує терор проти українців: удари завдаються по мирним містам і селам країни
- 08:18 Водоліям варто зайнятися творчістю, Дівам треба добре відпочити, а Рибам можна будувати плани на майбутнє: гороскоп на 8 червня
- 00:37 Україна пропустила від Канади чотири м'ячі на старті турніру Canadian Shield у Торонто: відеоогляд матчу
- 07.06 22:25 Тест «Ключі від щастя»: чи знаєте ви секрети життя найщасливішого народу у світі
- 07.06 21:58 Неймовірні лимонні кекси: готуються швидко та просто
- 07.06 21:28 Досі не в собі: Дженніфер Еністон не може відійти від переляку через переслідування
- 07.06 20:59 Ніколи не викидайте лавровий лист: він справжній «санітар» для вашого будинку
- 07.06 20:45 Літні обереги та дівочі ворожіння на Русалчин Великдень: народні обряди, заклинання та заборони на Трійцю, яка в цьому році припадає на 8 червня
- 07.06 20:34 Не пережив друге важке поранення: на Київщині попрощались із 34-річним старшим солдатом
- 07.06 20:28 Росіяни скинули авіабомби на дитячу залізницю у Харкові: багато поранених
Григорій Герман розповів, як приготувати кальмара на грилі: секрет — в розкішному соусі

Відомий телеведучий і кулінар Григорій Герман часто готує цікаві соуси до своїх страв. Цього разу в Instagram він розповів, як приготувати кальмара на грилі, щоб страва вийшла соковитою і ніжною.
Вам знадобляться:
- кальмар — 3 туби
- вино біле — 100 мл
- перець чорний — 1 столова ложка
- соєвий соус — 2 столові ложки
- соус устричний — 2 столові ложки
- часник — 1 зубчик
- цукор — 1 столова ложка
- олія соняшникова — 3 столові ложки
Приготування
Очищаємо кальмарів від плівок, вони легко знімаються. Гострим ножем робимо зарубки — гратками, не особливо натискаючи на ніж.
Для соусу Black Pepper змішуємо вино і перець, випаровуючи суміш наполовину. Додаємо цукор, соєвий і устричний соуси, уварюємо ще на третину.
Кальмарів кладемо на гриль на 3 хвилини, щоб випустили зайву воду. Перевертаємо і змащуємо соусом. Через три хвилини — знову перевертаємо і знову змащуємо соусом. І ще дві хвилини до готовності.
Страва готова.
Нагадаємо, раніше в Бердянську журналісти спробували приготувати медуз за прикладом азіатських шеф-кухарів. Експериментатори вирішили, що смак страви нагадує м'ясо кальмара.
519Читайте нас у Facebook