Суддя кулінарного шоу «МайстерШеф» Ектор Хіменес-Браво, який раніше поділився рецептом смачного пирога зі свіжої чорницею, розповів про одну з його улюблених страв азійської кухні — полуничні моті.
ВІДЕО ДНЯ
У Instagram він виклавши відео, показавши процес приготування моті.
Інгредієнти:
Цукрова пудра — 200 гр.
Вода (або фруктовий сік, але тоді менше цукру) — 200 гр.
Рисове клейке борошно — 100 гр.
Полуниця — 100 гр.
Крем сир — 250 гр.
Цукрова пудра — 50 гр.
Розмарин — 5 гр.
Приготування.
Цукрову пудру, воду або сік (у даному випадку сік полуниці) і рисове борошно змішати до однорідного тіста.
Тісто можна поставити на водяну баню і помішувати кожні дві хвилини, поки воно не загусне і не стане одним густим шматком. Або ж поставити його у мікрохвильовку на інтервалі у 1 хвилину весь час перемішуючи, поки не вийде потрібна текстура.
Тісто викласти на дошку і дуже рясно присипати кукурудзяним крохмалем. Розкачати максимально тонко та нарізати квадратами.
Для начинки змішати трохи полуничного пюре, крем сир і цукрову пудру, додавши дрібно рубаний розмарин.
З квадратика тесту зчистити зайвий крохмаль, покласти у середину начинку і цілу полуницю. Загорнути краї та відщипнути зайве тісто.
Дно посуду присипати крохмалем, що б моті не прилипли. Можна відразу їсти або ж заморозити.
Раніше Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом солодкої ягідної випічки, для якої традиційно використовують вишню, але якщо її сезон вже закінчився, то у якості начинки можна використовувати і яблука.