- 17:08 «Сильніші разом»: діти з футбольної секції, яку підтримує Favbet Foundation, взяли участь у фестивалі до Дня Європи
- 17:04 Окупанти знову розстріляли полонених: що відомо
- 16:46 «Молюся за тебе». Алла Пугачова публічно звернулась до онука Микити
- 16:24 Це державна зрада: Дональд Туск відреагував на обіцянку кандидата в президенти Польщі не пускати Україну в НАТО
- 16:23 «Для мене було великою честю»: Кейт Міддлтон зворушила своїм вчинком
- 16:09 У путіна висунули умову для підписання мирної угоди з Україною
- 15:56 Тил допомагає фронту: авіакомпанія «Українські вертольоти» передала військовим автівки та техніку
- 15:52 Працюють ефективно, і не смердять на весь дім: експертка Марина порадила три засоби для очищення унітазу
- 15:50 Не тільки готель «Україна» та БЦ «Парус»: хто може купити найбільший виставковий центр України
- 15:29 Ніякого розмороження російських активів: країни G7 зробили спільну гучну заяву
- 15:22 800 млн доларів на тиждень: стільки грошей НБУ витрачатиме на утримання курсу долара, і яким він буде
- 14:53 Столітня боротьба за українську державу триває: до Дня Героїв ССО нагородили 94-річного політв’язня Олещука
«Менше кока-коли, вина та шоколаду»: лікарка пояснила чому може боліти голова

Фахівці вважають, що 20% всіх головних болів, в тому числі і мігрені, пов'язані з вживанням деяких компонентів їжі. Особливо це стосується людей, чутливих до таких компонентів. За словами відомої дієтологині Світлани Фус, тоді слід звернути увагу на продукти, які вживаєте.
«Червоне вино може викликати пароксизмальний головний біль. Причиною стають біогенні аміни. Найвідоміший з них — гістамін. Знаходиться у сирі, у дріжджах та виробах з ними, рибі (оселедець маринований), пиві, вині, шоколаді тощо. Тому, якщо до вина з'їсти сир, наприклад, рокфор або фету, та ще й шматочок шоколаду або десерт, политий шоколадом, можна очікувати головний біль.
Сульфіти додають в продукти харчування для припинення росту бактерій. Можуть вони знаходитись у вині, пиві, сухофруктах, мармеладі, піці, чіпсах, варенні, морепродуктах, переробленому м'ясі. Цей компонент здатний до накопичення в організмі при частому споживанні цих продуктів. Така речовина як аспартам міститься в складі солодкої газованої води — фанти, кока-коли і інших напоях, «жуйках», а також «швидких сніданках»
Лікарка додає — головний біль може бути спровоковано вживанням кофеїну, який підвищує тиск крові в кровоносних судинах і може викликати різкий головний біль.
«Кава, міцний чай, енергетичні напої містять багато кофеїну. Також важливу роль у виникненні головного болю відіграє недостатня кількість рідини в раціоні та надлишок споживання солі. Також існує індивідуальна чутливість людини до деяких продуктів. Наприклад оцту, горіхів, лимонів, томатів тощо. Вживання цих продуктів провокують виникнення головного болю».
Раніше «ФАКТИ» писали про те, як правильно харчуватись у спеку.
1168Читайте нас у Facebook