- 13:34 «Це займе приблизно півтора-два тижні»: Трамп знову висловив розчарування путіним, але санкції не вводить
- 13:09 Гроші замість «пакета малюка»: як виплата вплине на призначення субсидії
- 12:47 В Україні перенесли святкування Дня захисту дітей: подробиці
- 12:29 Україна дізналася суперників у фінальному турнірі чемпіонату світу з футболу U20
- 12:20 «Її поява — знак того, що мир вже близько»: зірка серіалу «К.О.Д» Олена Вознесенська про випробування та народження третьої дитини під час війни
- 12:01 Фінансовий гороскоп на червень-2025: перед Близнюками відкриються нові можливості, а Рибам потрібно довіритись інтуїції
- 11:35 Мінімальну пенсію в Україні хочуть підняти, але не до 4 тисяч гривень: коли очікувати зростання та наскільки
- 11:11 «Обмежено придатних» до військової служби більше немає — майже всі різко одужали: у Раді озвучили цифри
- 10:46 Легка та ніжна йогуртова запіканка: «проста ідеальність» від відомого телеведучого
- 10:19 Камені проти куль: на Закарпатті роми влаштували «розбірки» з прикордонниками, є поранені з обох боків
- 09:54 Ротань залишив «Олександрію» та очолив іншу команду УПЛ
- 09:31 Ворог просувається на Сумщині: яка загроза нависла над обласним центром
«Нема світла? Не біда»: готуємо ароматний плов на дровах

Рецептів плову існує безліч! На сторінках «ФАКТІВ» є і екзотичний плов, і лінивий плов. А от зараз — плов на дровах. Це одразу і економія енергоносіїв і особливий смак страви, яка робиться на дровах, ділиться Олексій Мошин у спільноті «Центр зеленого туризму Печера».
«Розпалюємо грубу, ставимо казанок. Нарізаємо цибулю, напівкільцями. На 6-літровий казан іде 3 великих цибулини. Лляємо до казанка пахучої олії, смажимо цибулю до легкої золотавості. Додаємо м`ясо, попередньо нарізане на скибки (в ідеалі баранина, але можна й свинину). Смажимо 15−20 хв на середньому вогні, помішуючи раз на пару хвилин.
Є ще вегетаріанський варіант, тоді після цибулі додаємо одразу моркву, приблизно грам 0,7−1 кг.
Додаємо до зірваку (основа плова — Авт.) моркву, нарізану соломкою. За об’ємом так само або більше, ніж м`яса. Смажимо ще хв 15−20, помішуючи час від часу, щоб морква закарамелізувалась, але не пригоріла. Додаємо сіль, досить багато, враховуючи, що рис візьме частину на себе.
Закидаємо зіру (кумин), перчиці, 2−3 голівки часнику. Додаємо до зірваку воду і тушкуємо на невеликому вогні з півгодини. Додаємо жменьку барбарису".
Після того промиваємо довгий рис, за словами кулінара, треба досягти чистої, майже прозорої води.
«Витягаємо перчиці, акуратно рівномірним шаром вкладаємо рис, обережно заливаємо водою, щоб не порушити цей шар (роблю через шумовку). Вода має вкрити рис на пару см. Поступово зменшуємо інтенсивність вогню під казаном. Важливо не дати забагато води, інакше вийде каша. Коли рис набухає та бере на себе майже всю воду, накриваємо казан кришкою та лишаємо доходити (на вугіллі, яке поступово згасає). За 10−15 хв подаємо страву на стіл, перемішуємо розкладаємо по тарілках. Отут перчиця, забрана із зірваку, стане у нагоді любителям гостренького».
Нагадаємо про ветерана АТО, який налагодив випуск консервів, про які мріяв на війні — тільки м’ясо та спеції.
388Читайте нас у Facebook