- 21:00 Як нарізати цибулю без сліз: допоможе науковий підхід
- 20:35 Добровольцем пішов захищати Україну: боєць з Кіровоградщини не пережив важких поранень, отриманих на Донеччині
- 20:08 Свіжість і користь: легкий салат до вечері за 5 хвилин
- 19:58 Не вдалося попрощатися, тіла немає: відома співачка про особисту втрату
- 19:44 Перший удар «Грому» стався? Стало відомо про можливе перше застосування української балістичної ракети
- 19:19 «Була суцільна рубка. З поля бою вийшли не всі»: полтавські журналісти чекають зниклого безвісти колегу Володимира Паршевлюка
- 19:02 На Харківщині росіяни атакували саперів, є жертва та поранені
- 18:56 Дівам — «Зірка» та гарні звістки, Рибам — «Колісниця» та домашні клопоти: Таро-прогноз на 12 червня
- 18:51 Секрети аграріїв: чим підживити огірки в червні, щоб отримати максимальний урожай
- 18:29 Щось забагато: мережа відреагувала на поради щодо стильних образів від Андре Тана
- 18:01 Власна унікальність: стартували зйомки популярного інтелектуального шоу
- 17:41 Не так просто, як здається: що важливо знати при виборі омивача для автомобіля
Доступно і надзвичайно апетитно: готуємо тертий пиріг на смальці

Ніжний, солодкий пиріг з цікавою ноткою, яку надасть прошарок з повидла чи джему. Особливо смачно готувати тертий пиріг з джемом з чорної смородини, але якщо його немає, то готуйте з чим є, наприклад з яблуками та згущеним молоком, ділиться кулінарка Марина Гармаш.
Інгредієнти:
- 2 яйця,
- 3 — 4 ст. л. цукру,
- щіпка солі,
- 1 ч. л. ванільного цукру,
- 1 ч. л. розпушувача,
- 200 г розтопленого теплого смальцю,
- 450 г борошна
- Начинка: джем, повидло
Приготування:
Збийте яйця з цукром, сіллю та ванільним цукром за допомогою виделки. Додайте розтоплений теплий смалець, введіть поступово борошно з розпушувачем. Замісіть м'яке тісто. Розділіть на дві частини, більшу та меншу. Меншу частину покладіть в пакет чи в харчову плівку, відправте в морозильну камеру на 30 хвилин.
Форму для випічки не змащуйте, та не використовуйте пергамент, нічого не пристає. Сформуйте з великої частини тіста пиріг. За допомогою долонь, притискаючи тісто до дека, зробіть невеликі бортики. Змастіть джемом. Меншу частину достаньте з морозильної камери, натріть на терці та посипте зверху на джем.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30 — 40 хвилин.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати неймовірний тертий пиріг «Ягідний» або «Віденське печиво».
29514Читайте також: Торт без випічки «Мандаринка»: «сладючий» рецепт на весняні свята від Ольги Матвєй (відео)
Читайте нас у Facebook