- 18:11 Далі буде: прокуратура оголосила про підозру київському таксисту, який напав на Тоню Матвієнко
- 17:45 «Бачимо учасників наскрізь»: Ольга Мартиновська виправдалася за вибір переможця «МастерШеф»
- 17:33 Інформація про «незадекларовані 700 тисяч доларів» Грановського — недостовірна. Провадження закрите за відсутністю порушення, — ухвала суду
- 17:23 кремль досі має одну мету — знищити українську державу, — аналітики ISW
- 17:04 Запускаємо експериментальний проєкт муніципального орендного житла, — Олексій Кулеба
- 16:33 Хоча б біля труни: король Чарльз планує болісне возз’єднання з принцом Гаррі та Меган Маркл
- 16:06 У Луганську внаслідок вибуху загинув колишній «голова адміністрації» міста
- 16:06 Фінансові бонуси та романтичні моменти: кінець поточного тижня вдало складеться для п'яти знаків зодіаку
- 16:05 Ф'юрі назвав дату та місце третього бою з Усиком
- 15:42 Мільйони «так»: популярний артист знову одружується
- 15:21 Проти правил, заради виживання: чому Україна бере до рук заборонену зброю
- 14:51 Портові оператори Одеси і Чорноморська скаржаться на дискримінацію: «Укрзалізниця» зловживає монополією
Лавандове варення: неймовірний смак прованської казки

Лавандове варення має вишуканий аромат та смак. Воно ідеально пасує до сирів, вершкового морозива та чорного або зеленого чаю.
Приготувати смаколик можна й у домашніх умовах. І головне, це не так складно, як здається. Варто спробувати — і, можливо, ви захочете зварити й інші різновиди варення.
Рецептом делікатесу зі смаком прованської казки поділилась кулінарка Альона Рубльова, яка раніше пропонувала приготувати персикове варення з паприкою.
- Це варення дуже смачне та ароматне, — говорить Альона Рубльова. — Малина надає йому приємного кольору. Також замість неї можна використати сливу. Ось рецепт. Сподіваюсь, він вам сподобається.
Лавандове варення
- цукор 1кг
- кислота лимонна — чверть чайної ложки
- малина — склянка
- вода -700 мл
- 3 столові ложки квіточок лаванди
Готуємо компот з малини без цукру. Виймаємо малину. До рідини додаємо цукор та варимо сироп. Коли закипить, додаємо лимонну кислоту і квіти лаванди, варимо протягом 5 хвилин. Проціжуємо. В підготовлені банки покласти гілочку свіжої лаванди. Вона буде насичувати ароматом сироп.
Смачного!
Всім, кому до вподоби лавандовий аромат, нагадаємо рецепт масла та цукру з лавандою.
Фото з альбому Альони Рубльової
1071Читайте нас у Facebook