- 22:01 Фантастично смачний соус: простота приготування та результат вас взразять
- 21:31 Народжена зіркою: батько Бейонсе згадує, як він це зрозумів
- 21:02 Попелиця руйнує сад: простий спосіб позбутися шкідників за копійки
- 20:35 Як би не було страшно на позиціях — тримався непохитно: командир міномета з Вінниччини загинув на Донецькому напрямку
- 20:07 Рибний салат із булгуром: смачно та дієтично
- 19:57 «Росіяни готують удар. Є інформація, що це буде сьогодні вночі»: нардеп Костенко поділився тривожною інформацією спецслужб
- 19:54 Подяка США і жодного слова про Україну: Ломаченко оголосив про завершення кар'єри
- 19:46 Київ, Одеса, Дніпро і ще 6 обласних центрів можуть залишитися без світла: у чому причина ймовірних відключень
- 19:31 Обов'язково зробіть це з огірками на початку червня: поради досвідченої городниці
- 19:19 «Золота» капуста: на ринку з’явився овоч нового врожаю, чи варто очікувати падіння цін
- 18:59 Убивство Портнова: іспанські слідчі побоюються впливу Медведчука і що може розповісти Філатов
- 18:51 Почуття просто розтоптали: популярна співачка вразила зізнанням
Штолен — одні з улюблених різдвяних ласощів у багатьох країнах світу. Купити його можна в магазинах. А можна приготувати самим і пригостити рідних і близьких.
Рецептом яблучного штолена з «ФАКТАМИ» поділилася відома кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова, яка раніше давала рецепт різдвяного сирного штолена.
- Цей рецепт незвичайний, — каже Елла Іванова. — Хочу додати, він мій улюблений.
Яблучний штолен
- 200 г яблучного варення
- 380−400 г борошна
- 8 г сухих дріжджів
- Сіль
- 70 г цукру
- 130 г вершкового масла
- 3 жовтки
- 5 г ванільного цукру
- 100−120 г молока
- 100 г апельсинових цукатів
- 30 г рому
- Сік апельсина
- Можна додати корицю
У молоко додаємо дріжджі, даємо трохи постояти, потім — жовтки, збиті з цукром, сіль. Далі — вершкове масло, ванільний цукор і все це збиваємо міксером. Додаємо борошно. Збиваємо. Додаємо апельсинові цукати, попередньо замочені в апельсиновому соку та ромі на добу, і шматочки яблук із варення. Тісто замішуємо ще раз і ставимо в тепле місце на годину, накривши плівкою. Воно має трохи піднятися. Формуємо три невеликі штолени. Ставимо на деко в тепле місце хвилин на 15, щоб підійшли.
Випікаємо при 180 градусах приблизно 40−50 хвилин. Змащуємо вершковим маслом. Посипаємо цукровою пудрою після охолодження.
Смачного!
Нагадаємо рецепт мініштолена, який може послужити смачним подарунком.
Фото з альбому Елли Іванової
7379Читайте нас у Facebook