- 17:49 Це точно про мене: Лілія Ребрик звернулася до мережі
- 17:39 Цифрова безпека вимагає співпраці на всіх рівнях: підсумки InfoSec Ukraine 2025 у Києві
- 17:34 Стрілянина під Києвом: вбито кількох людей, стрілка шукають
- 17:23 США вивозять зі своїх «звалищ» F-16: до чого тут Україна
- 16:59 Час Героїв: Зеленський удостоїв голову СБУ Малюка найвищої нагороди в Україні
- 16:32 «Ще один крок до демонтажу демократії»: як у США відреагували на рішення Трампа відкрити найстрашнішу американську в’язницю Алькатрас
- 16:12 Вікенд із сюрпризами та несподіваними поворотами: кому із знаків зодіаку пощастить наприкінці тижня, 9 — 11 травня
- 15:53 Немає душі: мережа розкритикувала новий кліп Наталі Могилевської
- 15:23 Стармер готується до нападу росії: стало відомо про новий план оборони Британії
- 15:20 Верховна Рада ратифікувала Угоду про корисні копалини між США та Україною
- 14:51 Квітковий місяць-2025: що обіцяє знакам зодіаку травнева повня у Скорпіоні
- 14:27 Українські виробники втрачають довіру до держави, — Мітрохін
Цибулевий пшенично-житній хліб: рідні будуть у захваті

Ваш будинок буде наповнювати аромат спеченого цибулевого пшенично-житнього хліба. Ну, слів тут мало, його потрібно тільки спробувати. Тому гайда на кухню, вчиняйте тісто та спечіть цю смакоту, ділиться кулінарка Марина Хвіль, яка раніше давала рецепт пісного шоколадного пирога.
Складники:
- 300 мл води
- 30 г дріжджів
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч.л. солі
- 3 ст.л. олії
- 2 цибулини
- 200 г житнього борошна
- 300 г пшеничного борошна
Готуємо опару: в мисці з’єднуємо теплу воду, дріжджі, цукор, 4 ст.л. борошна. Перемішуємо до однорідності. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце (не вище 25−30 градусів) на 30 хвилин.
На сковорідку виливаємо олію, нагріваємо її. Викладаємо нарізану кубиком цибулю, помішуючи смажимо до прозорості. Далі вимикаємо вогонь, викладаємо її у миску, охолоджуємо.
Заміс тіста: до опари додаємо сіль, житнє борошно та пшеничне (50 г відібрати), додаємо невеликими частинами, вимішуємо, поки рідина не вбере борошно. Далі додаємо засмажку з цибулі. На поверхню висипаємо борошно (50 г яке ми відсипали), викладаємо тісто на поверхню, місимо тісто 7−10 хвилин, воно повинно бути м’яким. Потім тісто кладемо у миску, присипаємо борошном, накриваємо рушником і ставимо у тепле місце на 1 годину.
Коли тісто підійшло, виймаємо його з миски, обминаємо. Розкачуємо його у прямокутник з довжиною вашої форми для випічки хліба. Згортаємо його у рулет, краї гарно защипуємо. Форму змащуємо олією, викладаємо тісто швом до низу. Накриваємо знову рушником і ставимо у тепле місце на 30 хвилин, далі змащуємо поверхню хліба водою, присипаємо трішки борошном.
Розігріваємо духовку на 180 градусів і випікаємо хліб 30−35 хвилин до готовності, орієнтуйтесь по своїй духовці. Після випікання хліб виймаємо з форми, викладаємо на решітку, накриваємо рушником, залишаємо охолоджуватись. Далі нарізаємо та подаємо до столу.
Нагадаємо рецепт цибулевої чіабатти по-українськи.
334Читайте нас у Facebook