- 22:00 Ароматне масло з анчоусами: просто і смачно
- 21:35 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 21:30 Ситуація напружена: син Девіда Бекхема Бруклін проігнорував лицарське звання батька
- 21:01 Як вибрати солодкий кавун у магазині: є перевірені методи
- 20:52 Україна U21 у грі з червоною карткою поступилася Нідерландам і вилетіла з Євро-2025: відеоогляд матчу
- 20:45 «Милуючись трояндами художниці Олени Нестерової, неначе відчуваєш їх аромат», — колекціонерка Людмила Карпінська-Романюк
- 20:33 Зробив свідомий вибір на користь військової служби: війна забрала життя 24-річного прикордонника з Чернігівщини
- 20:06 Мафіни з виноградом, сиром дорблю та мигдалем: сміливо подавайте на святковий стіл
- 19:54 Близнюкам — «Зірка», Овнам — «Імператор», а Стрільцям — «Маг»: Таро-прогноз та поради карт на 19 червня
- 19:48 У Києві назвали кількість загиблих під час ракетної атаки росіян
- 19:44 Окупація Покровська: навіщо росіянам місто та як його оборона може вплинути на бойові дії
- 19:18 Бачу лише єдиний шлях: Ксенія Мішина вразила зверненням
Варення з полуниці з базиліком за 10 хвилин: ви запам'ятаєте це яскраве поєднання смаків та ароматів

Полуничне варення — неодмінна частина літніх заготовок дбайливих господинь. Якщо ж додати у процесі його приготування базилік, вийде вишуканий десерт, впевнені кулінарні експерти.
Адже базилік додає варенню свіжих ноток, приємно розбавляючи його солодкий смак.
Та й готується таке варення не більше 10 хвилин.
Єдине, що вам треба підготувати зазделегідь, це натуральний загущувач на основі пектину. Він допомагає полуничному варенню швидше загуснути та зберегти яскравий колір ягід (його можна знайти в магазинах під назвами «Конфітюрка», «Желфікс» тощо).
Отже візьміть:
- 1 кг полуниці;
- 800 г цукру;
- 1 пакетик умовного Желфіксу;
- 50 мл води;
- гілочку свіжого базиліку.
Спосіб приготування
Полуницю помийте, трохи просушіть на паперовому рушнику і видаліть хвостики. Базилік помийте, просушіть і дрібно поріжте.
У каструлі з товстим дном перемішайте полуницю з желфіксом (або конфітюркою), додайте воду, доведіть до кипіння.
Всипте цукор, доведіть до кипіння і проваріть ще 3 хвилини.
Додайте подрібнений базилік і варіть ще 1 хвилину.
Зніміть піну і розлийте по стерилізованих баночках. Закрутіть стерилізованими кришками.
Зберігайте у прохолодному місці.
Таке варення стане ідеальним топінгом до млинців та сирників, і просто до свіжого хліба зі склянкою молока чи чашкою ароматного чаю.
Також нагадаємо про незвичний рецепт смаженого полуничного варення на сковорідці.
171Читайте нас у Facebook