- 17:22 На Кінбурнській косі російські десантники застрелили своїх та викинули у море: повідомляє рух «АТЕШ»
- 17:04 400 тисяч доларів за «голову» Гордона: СБУ запобігла ще одному замаху на відомого журналіста
- 16:53 Найдорожчий подарунок: зірка серіалів вперше став батьком
- 16:47 Як росіяни планували вбити Зеленського: Малюк розкрив деталі спецоперацій
- 16:34 Веселе життя: Меган Маркл нарешті прокоментувала танці з принцом Гаррі у лікарні
- 16:27 «Треба шукати союзницькі мости для того, щоб Україна зайнялась своїм ядерним озброєнням», — Володимир Горбулін
- 16:20 МОЗ замість справедливого регулювання обмежилося вибірковими домовленостями, — експерт про ціни на ліки
- 16:20 У Білгород-Дністровському є загиблі після удару балістикою, під завалами шукають людей
- 16:05 Оригінальний сніданок від Пави: готується за 10 хвилин, а виглядає на всі 100!
- 15:43 Це лише початок: Трамп заявив про знищення ядерних центрів Ірану
- 15:37 Співбесіди з претендентами на посаду директора БЕБ: міжнародні експерти приголомшені «доброчесністю» кандидатів з НАБУ
- 15:21 Він це усвідомить лише у разі краху: американський генерал переконаний у поразці путіна
Куди подіти врожай гарбуза: для тих, хто не знає, що робити з овочем

Гарбуз — справді універсальний овоч, при тому не менш корисний, ніж капуста, картопля чи будь-яка інша культура.
Гарбуз годиться для заморожування, приготування варення та десертів, а також на те, щоб їсти його у свіжому вигляді, пише Ukr.Media.
Тому частину зібраного врожаю неодмінно збережіть свіжим, щоб згодом готувати з нього сік, рагу, запіканки, овочеві гарніри та додавати у каші.
Іншу частину — пошкоджені плоди і ті, які не мають плодоніжок, відправте в морозильну камеру, попередньо нарізавши на кубики, розфасувавши по пакетах або контейнерах.
Такі заготовки також підходять для рагу чи випічки.
Обов'язково приготуйте з гарбуза консерви — особливо смачним виходить варення, для якого вам знадобиться 1 кг гарбузової м'якоті, 1 лимон, 1 кг цукру і кориця з імбиром до смаку.
Наріжте продукти на шматочки і томіть на маленькому вогні доти, поки не почне виділятися сік, після чого поваріть 20 хвилин, остудіть 2−4 години, поваріть ще 20 хвилин і закатайте.
Ще один спосіб використати врожай — висушити його. Надалі сушений гарбуз можна додавати в супи, рагу та інші страви. Висушити шматочки гарбуза можна в дегідрататорі або духовці.
Також гарбуз можна використовувати для початку свого невеликого бізнесу. Про те, як це робити, розповідає фермер з досвідом роботи.
Нагадаємо, що відома городниця з Одеси розповіла, що обов'язково потрібно зробити в серпні, щоб капуста довго зберігалася у погребі чи квартирі.
1181Читайте нас у Facebook