- 13:39 Росіяни накрили вогнем село на Харківщині: є жертви
- 13:32 Спершу зростання цін, потім блокування за несплату: Vodafone почав блокувати номер за несплату тарифу — що потрібно знати, щоб залишатися зі зв’язком
- 13:11 Відкриті вікна або включений кондиціонер: чому віддати перевагу водієві у спеку, щоб заощадити паливо
- 12:44 Відомий український футболіст, який служив у ЗСУ, помер у 38 років
- 12:20 Плоскогубцями здер з пальця: на Житомирщині засудили санітара моргу, який вкрав у загиблого бійця обручку
- 12:02 Особливості догляду за ірисами: основні правила, коли краще саджати і в чому головна помилка квітникарів
- 11:52 Бізнес у Криму, зв’язки з оточенням путіна та військовою розвідкою: ЗМІ про російські інтереси Миколи Лагуна
- 11:34 Тепер бронюватимуть від військової служби вдвічі більше, але є нюанс
- 11:11 Шахраї «зайнялися» перерахунком пенсій за 2016 — 2018 роки: як не потрапити на вудку аферистів
- 10:52 Окупанти вдарили «Торнадо» по центру Сум та «Кинджалом» — по Миколаєву
- 10:46 Стромболі — простий варіант ситного перекушування: фанати піци будуть у захваті
- 10:25 Україна переписала правила війни: ЗМІ про спецоперацію «Павутина»
Ідеально пасує до салату і багатьох страв: переможниця «МайстерШеф» Валерія Матрохіна запропонувала рецепт маринованої цибулі

В Україні дорожчають овочі, й підвищення цін може тривати ще не один місяць. Тому наші співгромадяни намагаються поки ще не надто дорогі овочі консервувати, стерилізувати, маринувати тощо.
Так, переможниця 12-го сезону «МайстерШеф» Валерія Матрохіна запропонувала рецепт маринованої цибулі, яка «ідеально пасує до салату, боулу, картоплі, мʼяса, сендвічів, бургерів або просто як гарнір».
Для приготування закуски знадобиться:
Синя цибуля — 400 г
Цукор — 100 г
Сіль — 50 г
Оцет — 150 г
Гаряча вода — 300 мл
Духмяний перець — 4 горошини
Чорний перець — 4 горошини
Гвоздики — 4 бутони.
Приготування:
Цибулю нарізати тонкими слайсами.
Приготувати маринад. Якщо цибуля гостра, то можна брати окроп, якщо ні, то просто теплу воду.
Залити цибулю маринадом й залишити маринуватись.
Якщо зразу їсти, то можна швиденько замаринувати на 20 хвилин.
Також одразу можна зробити велику порцію, скласти в банку, поставити в холодильник і кожен день смакувати.
«Таку цибулю робила моя мама в дитинстві і я думала, що всі про неї знають, але коли я додавала цю цибулю в страви, то вони завжди виклали фурор», — зазначила кулінарка.
Раніше ми розповідали, як приготувати баклажани по-азійськи, а також публікували рецепт цілих маринованих баклажанів на зиму, які готуються без стерилізації.
2150Читайте нас у Facebook