В рецепті пирога, який пропонує «Шуба», баклажани фігурують в якості насиченої начинки. Цей овоч трохи гірчить. І для того, аби прибрати цю гіркоту, баклажани радять нарізати тонкими скибочками, підсолити та покласти у друшляк на 15−20 хвилин. Далі їх треба промити від солі та обсушити.
Баклажани помити, нарізати скибочками, посолити з кожного боку і залишити приблизно на 15−20 хвилин.
Борошно, розпушувач, 1 ч. л. солі, 1 яйце, масло і молоко (200 мл) замісити до однорідного тіста, загорнути в харчову плівку й охолодити впродовж 30 хвилин.
Промити баклажани від солі, обсушити.
Цибулю нарізати кубиками, часник подрібнити та обсмажити все на розігрітій олії.
Додати баклажани та тушкувати близько 3 хвилин, потім за потреби додати трохи води.
Для соусу-заливки сметану змішати з молоком (50 мл) і яйцем, додати тертий пармезан (або твердий сир), приправити сіллю і перцем.
Вистелити дно і краї круглої форми для випічки пергаментом і розподілити тісто. Зверху викласти баклажанову масу, залити соусом.
Випікати в розігрітій до 180ºC духовці близько 45 хвилин. Подавати теплим.