- 12:29 Замовне вбивство підприємця на Троєщині у Києві: поліція затримала підозрюваного в Одесі
- 12:28 «Найсмачніша кава — це завжди та, яка запам’яталась емоцією»: чемпіон України та учасник світових змагань з обсмажування кави
- 11:55 Любов, гроші і підказки Всесвіту: які знаки зодіаку відчують себе особливими цими вихідними
- 11:31 Трамп використає президентські повноваження, щоб надіслати зброю в Україну, — ЗМІ
- 10:57 Нові розлади у клані Бекхемів: Ромео і Круз заблокували Брукліна, а Нікола Пельц вирішила знищити модний бізнес свекрухи Вікторії
- 10:38 Легендарний футбольний тренер, жорстоко «побитий» київським «Динамо», вилікувався від раку
- 10:27 Ґрунт буде родючим та здоровим: фермерка порадила, які сидерати посіяти після цибулі та часнику
- 09:56 Соковиті, смачні та дуже ніжні: Іван Янюк розповів, як краще приготувати кабачки, поки сезон
- 09:26 Майже 400 тисяч грн: Гетманцев назвав найбільшу суддівську пенсію в Україні
- 08:54 Атака на Україну: в західних областях є загиблі та поранені
- 08:17 Стрільцям потрібний план дій, а Рибам краще провести день на самоті: гороскоп на 12 липня
- 11.07 22:27 Що не варто купувати на літніх розпродажах: ці рекомендації допоможуть вам зберегти гроші
Апетитний рибний суп із Норвегії: чудовий варіант для холодних вечорів

В холодну пору року хочеться з'сти щось гаряченьке. В Норвегії готують суп з рибою і молоком, який називається фіскесуппе (Fiskesuppe). Це кремовий рибний суп, який часто включає різні види риби, такі як тріска, пікша або морський вовк, а також овочі, такі як картопля, морква та цибуля-порей, діляться у спільноті «Рецепти коліжанок».
Інгредієнти:
- 500 г філе риби (тріска, пікша або морський вовк)
- 1 літр рибного бульйону
- 2 картоплини, нарізані кубиками
- 2 морквини, нарізані тонкими смужками
- 1 цибуля-порей, нарізана кільцями
- 2 столові ложки вершкового масла
- 2 столові ложки борошна
- 1 склянка молока
- 1 склянка вершків або сметани
- Сіль і перець на смак
- Лимонний сік (за бажанням)
- Свіжа зелень для прикраси
Приготування:
Розтопіть вершкове масло в великій каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю-порей і обсмажте до м'якості. Додайте борошно і перемішайте, щоб утворилася паста. Поступово вливайте рибний бульйон, постійно помішуючи, щоб уникнути грудочок.
Додайте картоплю і моркву, доведіть до кипіння, потім зробіть вогонь меншим і варіть до м'якості овочів.
Влийте молоко і вершки, перемішайте. Додайте нарізану рибу і варіть на повільному вогні, поки риба не буде готова (приблизно 5−7 хвилин). Приправте сіллю, перцем і лимонним соком до свого смаку. Подавайте гарячим, прикрасивши свіжою зеленню.
Цей суп чудово підходить для холодних днів та вечорів і має ніжний, кремовий смак.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт пасти з соусом горгонзола та волоськими горіхами. Також візьміть на замітку швидкий і легкий рецепт незвичайної закуски — маринованого гарбуза.
Фото з сайту «Рецепти коліжанок»
524Читайте нас у Facebook