- 16:25 Дніпропетровська обласна прокуратура виявила порушення в роботі дозвільної системи під час видачі дозволів на зброю: що відомо
- 16:24 Це вселяє страх у серце путіна: США принизили російську ППО під час атаки на Іран
- 15:51 Грошова допомога у розмірі майже 50 тисяч грн на рік: хто та як може отримати
- 15:23 «Єдина мова, яку розуміє путін, — сила», — Фрідріх Мерц
- 15:17 Футбольний талант помер у 18 років під час операції на коліні: батько хлопця назвав винуватця трагедії
- 14:53 Обов’язково повернемося: Джамала розгорнула прапор на даху будинку
- 14:26 Серед пасажирів були діти: у Румунії перекинувся автобус з 55 українцями
- 14:22 Малий бізнес у кризі? У 2025-му році ФОПи поки закриваються удвічі частіше, ніж відкриваються
- 13:54 Антирейтинг Порошенка побив рекорд: за даними соцопитувань, 8 з 10 українців не довіряють політику
- 13:53 Кейт Миддлтон скоро припинить з’являтися на публіці: що трапилось
- 13:21 8 штрафів за ухилення від мобілізації на одного: ТЦК активізували роботу із притягнення ухилянтів до відповідальності
- 12:58 Фортуна вибере улюбленців: на які знаки зодіаку чекає успіх у липні 2025 року
Вареники з сиром - це традиційне і ситне блюдо, яке ідеально підходить для обіду або вечері. М’яке картопляне тісто, начинене пікантним сиром, перетворює цей рецепт на страву, яку можна подавати з маслом або зі сметаною. Цей рецепт простий у виконанні, і в результаті ви отримаєте смачне блюдо, яке сподобається всій родині, пише кулінарний сайт Retete.
Інгредієнти:
- 150 мл молока
- 2 яйця
- 3 склянки борошна
- 0,5 чайної ложки солі
- Вершкове масло за смаком
Для начинки:
- 500 г картоплі
- 200 г тертого сиру
- 1 яйце
- 3 ложки вершків
- Щіпка солі
Спосіб приготування:
Приготуйте тісто. Спочатку поставте молоко в морозилку на 10 хвилин, щоб воно було дуже холодним. Далі просійте борошно у велику миску і зробіть поглиблення в середині. Збийте яйця і змішайте їх з холодним молоком і дрібкою солі. Поступово вливаємо цей склад у борошно, безперервно перемішуючи, поки не вийде однорідне тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і дайте йому відпочити 30 хвилин.
Приготуйте картопляну начинку. Картоплю очистіть і відваріть до м'якості. Після того, як вона трохи охолоне, розімніть її або пропустіть через кухонний комбайн. Додати сіль, тертий сир, яйце і вершки. Добре перемішайте до отримання однорідної маси.
Сформувати вареники. Відпочиле тісто розкачайте в тонкий лист товщиною близько 1,5 мм. Круглою формою або склянкою виріжте кружечки діаметром 5−6 см. На середину кожного кружечка тіста викласти по ложці картопляно-сирної начинки. Згорнути тісто і щільно закріпити краї, сформувавши візерунок «коса», щоб начинка не вилізла під час приготування.
Відварити вареники. Наповніть велику каструлю водою і доведіть до кипіння. Посолити воду. Коли вода закипить, акуратно додайте вареники. Варіть їх близько 8 хвилин, поки вони не спливуть на поверхню. Виймаємо їх шумівкою і складаємо в глибоку миску.
Після того, як вареники будуть готові, додайте кілька шматочків вершкового масла, щоб надати їм додаткового смаку. При подачі можна додати вершки або будь-який соус на ваш смак.
Нагадаємо рецепт лінивих вареників «ньоккі».
956Читайте нас у Facebook