- 08:16 Овнам — стриманість, Ракам — трохи егоїзму, а Левам — пробудження внутрішньої сили: гороскоп на 7 липня для всіх знаків Зодіаку
- 06.07 22:28 Як пити сік і лимонад у ресторані: деякі нюанси відомі далеко не всім
- 06.07 22:01 Делікатесна квашена черешня до сиру: готується так просто, що ви не повірите
- 06.07 21:30 Дженніфер Лопес заспівала про свій біль від «руйнації» шлюбу з Беном Аффлеком
- 06.07 21:01 Непомітні ягоди з унікальними властивостями: цього про малину ви не знали
- 06.07 20:45 «Сервізи з такими візерунками невипадково дарувались на весілля», — колекціонерка Людмила Карпінська-Романюк
- 06.07 20:33 Осиротіли троє дітей: на Сумщині поліг захисник із Чернігівщини
- 06.07 20:06 Піде з сиром та томатами: ситна випічка, яку можна навіть на дієті
- 06.07 19:47 «Динамо» сповна поквиталося з «Кішвардою» за стартову невдачу на зборі в Австрії: відеоогляд матчу
- 06.07 19:43 росія збільшує використання хімічної зброї в Україні: що відбувається
- 06.07 19:33 Таро подають надію: перед ким відкриваєтьться потужний період звільнення від тягарів минулого та страхів
- 06.07 18:54 Кабмін готує зміни в системі спецпенсій: що хочуть поміняти
Зігріє за будь-якої погоди: «ідеальний» гратен від Ектора Хіменеса-Браво

Суддя кулінарного шоу «МайстерШеф» Ектор Хіменес-Браво, який раніше пропонував фоловерам приготувати картопляну піцу, розповів про ще одну страву, що готується на основі бульби — гратен.
«Скажіть „так“ золотистій скоринці та хрусткому бекону. Це ідеальний рецепт, що зігріє в будь-яку погоду та допоможе вразити гостей без зайвих зусиль», — написав він на своїй сторінці у соцмережі та докладно розповів, як готують гратен.
Інгредієнти:
- Картопля — 1 кг,
- Сіль/перець — за смаком,
- Вершки 33% — 300 г,
- Сир пармезан — 50 г,
- Сир моцарела — 50 г,
- Сир чедер — 50 г,
- Бекон — 70 г,
- Цибуля — 1 шт.
Читайте також: Баклажановий гратен: смачно, корисно та мінімум зусиль у приготуванні
Приготування:
- Картоплю нарізати круглими слайсами, бекон обсмажити з цибулею.
- В миску додати натерті сири, вершки, сіль та перець.
- В миску з беконом та цибулею додати картоплю та добре перемішати.
- Викласти все у форму, змащену вершковим маслом, полити залишками вершкового соусу і запікати під фольгою при 180° протягом 1,5 години.
- Зняти фольгу і запікати ще 10 хвилин до золотистої скоринки.
Раніше рецептом гратена по-одеськи ділився ресторатор Сава Лібкін.
До речі, під час нещодавньої масованої ракетної атаки постраждав павільйон, де знімають шоу «МайстерШеф». Ектор Хіменес-Браво називав цей майданчик своїм другим домом. На ньому за кілька днів планували розпочати зйомки чергового сезону кулінарного шоу…
Фото — скріншот
214Читайте нас у Facebook