- 14:50 Вогонь!: мережа в шоці від старого хіта популярного артиста
- 14:49 Вбивці «механіки»: автоексперт назвав типові помилки, яких припускаються навіть досвідчені водії
- 14:23 «Викликає погані спогади»: український дипломат розкритикував Мерца за секретність у постачанні зброї Україні
- 14:01 Для студентів-медиків планують запровадити обов'язкову військову підготовку
- 13:32 рф та Україна роблять так, щоб інша сторона розсердила першою Трампа, — ЗМІ
- 13:16 Напишу відверто: мережа відреагувала на виступ «Циферблата» на Євробаченні-2025
- 13:11 Гучна справа: в Іспанії затримано Олега Гладковського
- 12:54 «15 травня буде лише черговий етап імітації переговорного процесу, мета якого — затягування процесу до осені», — Олександр Коваленко
- 12:45 Гра на виживання: чи приїде путін у Стамбул для зустрічі з Зеленським?
- 12:20 Це помста: після ДТП, в якій постраждала дитина, її батько-свідок опинився у військкоматі, а потім у лікарні
- 12:00 Євросоюз завдав удару по тіньовому флоту росії
- 11:53 Підозрілий вибух і пожежі в будинках Кіра Стармера: поліція Лондона веде розслідування
Інколи лікують, а інколи шкодять: як правильно споживати яблука

Яблука — одні з найменш калорійних фруктів. В одному — близько 70 ккал. Один фрукт покриває 12 відсотків потреби в харчових волокнах і 18 відсотків потреби у вітаміні С. Містить також певну кількість вітамінів А і В і калію.
Яблука є в магазинах цілий рік. Вони бувають різних різновидів і залежно від них може відрізнятися вітамінно-мінеральний склад (наприклад, в одному сорті буде більше вітаміну С, а в іншому — менше), пише kobieta.onet.pl.
77 відсотків клітковини з яблук — це розчинна частина, решта — нерозчинна клітковина. Фракції клітковини можуть допомогти знизити рівень холестерину в крові та регулювати перистальтику кишківника. Так ми позбудемося проблем з дефекацією.
Споживання великої кількості яблук може викликати здуття та біль у животі. Вони можуть бути результатом процесів бродіння, що відбуваються в організмі. У таких ситуаціях краще обмежити кількість споживаних фруктів до 1−3 на день.
Не забуваймо ретельно мити яблука перед вживанням. Для людей, які не можуть їсти сирі фрукти, яблука можна спекти в духовці або їсти їх у вигляді пюре. Кориця — чудове доповнення до яблучних делікатесів.
Для споживання вибирайте неушкоджені яблука, без плям і вм’ятин. Пошкоджені яблука швидше псуються, бродять, а також є джерелом отруйних речовин.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як правильно вживати насіння льону, щоб воно було корисним.
445Читайте також: Подбати про себе: на які продукти варто звернути увагу навесні
Читайте нас у Facebook