- 08:58 Київ знову під ударом: пошкоджено станцію метро, зруйновано багатоповерхівку, є загиблі
- 08:18 Дівам варто зосередитися на деталях, а на Скорпіонів чекає емоційний сплеск: гороскоп на 23 червня
- 07:59 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 22.06 22:28 Із чим не варто поєднувати плетені сумки: деякі нюанси вас здивують
- 22.06 22:01 Незвичайний джем: вариться так просто, що ви здивуєтеся
- 22.06 21:30 Уся в талановиту маму: Дженніфер Лопес натякнула на захопливу співпрацю з донькою
- 22.06 21:12 «Це самогубство»: експерт про рішення парламенту Ірану закрити Ормузьку протоку
- 22.06 21:01 Зменшує хронічні запалення: корисні властивості бурякового соку, який вважається суперпродуктом
- 22.06 20:45 «У вінку кожна квітка має символічне значення», — колекціонерка фарфору Людмила Карпінська-Романюк
- 22.06 20:33 З перших днів війни пішов боронити країну: в бою на Донеччині загинув нацгвардієць з Київщини
- 22.06 20:08 Фаршировані гриби в духовці: пікантний та вишуканий перекус
- 22.06 19:54 Скорпіонам — «Імператриця», Дівам — «Дев'ятка Кубків», а Левам — «Верховна Жриця»: Таро-прогноз та поради карт на 23 червня
Коли в ресторані вам скажуть «ні»: деякі моменти можуть здивувати

Різноманітність концепцій у ресторанах сьогодні вражає. Є ресторани української, італійської, французької, японської кухні, а також вегетаріанські, стейк-хауси та багато інших.
Наприклад, якщо ви вегетаріанець, обирайте тип закладу за своїми вподобаннями замість того, щоб просити шеф-кухаря в м'ясному ресторані кардинально змінити рецепт страви під ваш смак. Іноді прохання доходять до абсурду, наприклад, коли гість просить приготувати страви без основного інгредієнту. Наприклад, голубці без листя капусти або борщ без буряка.
На жаль, подібні звернення клієнтів не рідкісні.
Прохання може стосуватися того, щоб страва була не надто гострою або в піцу не додавати певний вид свіжої зелені (якщо клієнт її не любить) — але не більше того.
Не бійтеся уточнювати в офіціанта склад страви. Наприклад, не всі люблять кінзу або якийсь інгредієнт може викликати алергію — наприклад, мед. Ви можете не замовляти страви з цими інгредієнтами. Потрібно розуміти, що смак страви від самого початку збалансований, тому вилучення будь-якого компонента може вплинути на зміну його не у кращий бік.
Раніше «ФАКТИ» писали про те, як безпомилково вибрати найсмачнішу страву в ресторані.
Фото Pixabay
537Читайте нас у Facebook