ПОИСК
Політика

На Харківщині депутат оскандалився із заявою про Крим (відео)

17:05 26 січня 2022
крим

На Харківщині депутат міськради Ізюму Денис Штейман потрапив у скандал через заяви про Крим. У мережі з'явилося відео, як Штеймана запитують: «Чий Крим», а депутат у відповідь заявляє, що окупований півострів належить тим, чий прапор там майорить, а українських прапорів у Криму не спостерігається. Відео опублікував Telegram-каналі «ТруХа».

Пізніше депутат заявив, що відео із заявами – змонтовані, і будь-хто, глянувши повну версію запису, не буде сумніватися в політичній позиції депутата. «Крим завжди був і є українським», - додатково наголосив Штейман.

Пізніше депутат заявив, що відео із заявами – змонтовані, і будь-хто, хто подивиться повну версію запису, не засумнівається у політичній позиції депутата. «Крим завжди був і є українським», - додатково наголосив Штейман.

У прес-службі главку СБУ в Харківській області журналістам МГ «Об'єктив» заявили, що є відео, на якому депутат відмовляється від своїх слів, але "якщо буде звернення та буде надана доказова база — що у діях особи є склад злочину і він підпадає під санкції статей щодо нашої компетенції – з нашого боку буде реакція негайна».

РЕКЛАМА

У Службі безпеки вважають, що поява другого звернення, де Штейман відмовляється від своїх слів – це "теж певна реакція на подію".

Проте депутат уже став фігурантом "Чистилища" сайту "Миротворець".

РЕКЛАМА

  

Нагадаємо, питання «Чий Крим» стало своєрідним маркером для політиків та інших публічних особистостей. У Росії за публічне декларування, що Крим є українським, можна притягнути до кримінальної відповідальності. «Відповідь на питання, чий Крим, — це наслідок неналежності до імперського табору» , — пояснював російський письменник, публіцист та телеведучий Віктор Шендерович.

РЕКЛАМА

Фото https://ua.depositphotos.com/

1066

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів